Stueantenne – TV antenne

En DVB-T antenne også kendt som en stueantenne, og  er lavet til modtagelse af digital tv (kaldet DVB-T2). Du kan købe stueantenner som enten monteres ude eller inde.

Hvem har brug for en digital stueantenne?

Ønsker du at modtage gratis tv fra DR’s kanaler på dit tv, så skal du bruge en digital stueantenne. For at antennen skal virke i Danmark, så skal du sikre dig at stueantennen kan modtage DVB-T2 signaler, da signalet er skiftet til denne teknologi i juni 2020. Bor du i et område med et ordentligt antenne-signal, så skal du vælge en indendørs antenne, men er signalet ikke helt i top, så kan det være med nødvendigt med en udendørs antenne. Er du i tvivl om hvordan signalet er i dit område, så anbefaler vi at kigge på kortet i vores artikel om antenne tv.

Udendørs DVB-T antenner

Den bedste modtagelse fås ved at bruge en udendørs DVB-T antenne, da vægge mm. godt kan svække signalet, så modtagelsen ikke bliver ordentlig.

En mellemløsning er at vælge en udendørs antenne, der monteres på loftet. Derved får du en fin modtagelse af tv signalet, samtidig med at du ikke behøver at kigge på en grim antenne, når du sidder i din have. Vi anbefaler følgende.

One for all SV 9455-5G

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Indendørs stueantenner / DVB-T antenner

Bor du f.eks. i lejlighed, har du som oftest ikke mulighed for at montere end udendørs antenne. I sådan et tilfælde kan det være helt fint at vælge en indendørs antenne. Inden da bør du lige checke, hvor god dækning der er i dit område. Og selve antennen bør placeres i et vindue pegende mod sendemasten.

Udover selve antennen til modtagelse af antenne tv skal du også have en digital modtager, der kan omforme det digitale signal, så det kan vises på dit tv. I nyere tv er den ofte indbygget – men ellers kan du købe en ekstern, digital tv modtager, der kan gøre det samme.

One for all SV 9395

Annonce i samarbejde med PriceRunner