50 tommer TV

50-tommer TV’et en en god mulighed. Størrelsen er stor nok til at bringe liv i din hjemmebiografopsætning uden at optage for meget plads. Men med så mange modeller på markedet, hvad skal du så kigge efter, når du køber et 50-tommer tv? Lad os se nærmere på det.

Test: Bedste 50 tommer TV

Samsung QE50Q80B

Størrelse og opløsning

Det første, du skal overveje, er størrelsen på skærmen og dens opløsning. Et 50-tommers tv måler ca. 44 tommer i bredden og 25 tommer i højden. Derudover skal du forholde dig til skærmens opløsning.

En opløsning på 1920x1080p (Full HD) skal dit TV have som minimum i følge os.

Det betyder, at det kan producere detaljerede billeder, der virker livagtige. Hvis du f.eks. ser sport eller spiller videospil, vil billedet være jævnt og klart uden synlige takkede kanter eller pixelering

Vælg et TV med Smarte funktioner

En anden vigtig faktor at overveje er smarte funktioner, altså et Smart TV.

Smart-tv’er har indbygget Wi-Fi-funktioner, der gør det muligt at oprette forbindelse til internettet, så du får adgang til streamingtjenester som Netflix, Viaplay og HBO max. De leveres også med forudindlæste apps som YouTube og Facebook, så du hurtigt kan få adgang til dit yndlingsindhold fra én enhed. Og nogle modeller har endda stemmestyringsfunktioner, så du kan søge efter indhold blot ved hjælp af dine stemmekommandoe.

Muligheder for tilslutning

Endelig skal du se på de tilslutningsmuligheder, der er tilgængelige på din valgte model. De fleste moderne tv’er har flere HDMI-porte, så du nemt kan tilslutte enheder som spillekonsoller og Blu-ray-afspillere direkte til tv’et uden besvær. Andre porte som f.eks. USB-porte kan også være tilgængelige afhængigt af modellen, så sørg for at tjekke det, inden du foretager dit køb.

Alt i alt er det en spændende oplevelse at købe et 50-tommer tv, men det kan også være overvældende på grund af alle de valgmuligheder, der findes på markedet i dag. Ved at forstå, hvilken størrelse og opløsning du ønsker, samt hvilken type smarte funktioner og tilslutningsmuligheder der er vigtige for dig, vil det gøre det lettere for dig at indsnævre dine valg, indtil du finder det helt rigtige til dine behov for hjemmebiografopsætning.