Der er muligheder for flere gratis tv kanaler, vi har taget et kig på mulighederne.

Da markedet hele tiden udvikler sig, er det svært at sætte et helt præcist tal på det antal gratis tv kanaler, der er, men vi gør et ihærdigt forsøg.

DR’s kanaler

Licensen skal jo betales, og når den er betalt, er der mulighed for en række spændende “gratis kanaler”, der alle er digitale og kan ses på dr.dk/tv. Der er tale om kanalerne DR1, DR2, DR3, DR K, DR Ramamsjang og DR Ultra. Kanalerne kan også modtages med almindelig antenne, du skal dog sikre dig at du har et tv der kan  kan klare MPEG da der var et skifte i signallet fra MPEG 2 (år 2012).

Prøv Viaplay gratis 1. måned

viaplay stor logo

Normale priser for Viaplay:

  •  Viaplay standard 99 kr/md
  • Sportspakken 269 kr/md

Prøv Viaplay omkostningsfrit i 1 måned! Se tusindvis af film og tv-serier, direkte fra din computer, smart-tv, tablet, mobil og spillekonsol. Klik her, og prøv Viaplay for 0 kr.

Digitale og analoge kanaler

Har du parabol, vil du ofte opleve, at der er nye tv kanaler klar efter en opdatering. Det er på alle sprog, du kan få fat i flere gratis tv kanaler. Udviklingen foregår hele tiden.

Mens du sidder og læse dette, kan der være en ny kanal på vej. Det er dog ikke helt så tit, at der kommer en eller flere gratis kanaler, der er digitale. Der går som regel lidt tid i mellem disse.

Markedet er spændende at følge; specielt også efter der er kommet mange gratis radio kanaler, der gør det muligt at høre masser af godt musik via dit tv. De mange forskellige radiokanaler har ofte et tema så som “strictly 90′es”.

Det kan være en god pendant til de mange gratis tv kanaler, hvis du skal rydde op, gøre rent eller andet; og derfor ikke har brug for at falde i staver foran tv’et.

Fremtiden for gratis tv kanaler

Der vil altid være plads til gratis tv kanaler. Også dem der er digitale. Dog vil der også blive flere og flere betalingskanaler; nogle meget målrettede, andre med et bredere perspektiv.

Et eksempel er TV2, der i 2012 blev en betalingskanal. Ønsker du udelukkende kun at se gratis tv kanaler, der er digitale, vil sandsynligheden for godt kvalitets-tv blive mindre.

Kvalitet koster som regel, og der er stor konkurrence på markedet, hvor finanskriserne også har sat sine spor. Det kan selvfølgelig stadig lade sig gøre at se gratis tv kanaler; også de digitale. Bare ikke med samme standard, som du måske har kunnet tidligere.

Gratis streamingtjenester/ Tv på nettet

Kan du leve med at der dukker en del reklamer op imens du ser programmer, så har vi lavet en liste du kan kigge på.

dr tv Som før nævnt kan alle DR’s kanaler ses på DR TV

via freeHer finder du mtypsik reality TV fra TV3’s kanaler, og det er alt sammen finansieret af reklamer, se ViaFree.