Blue light briller / Skærmbriller

De fleste danskere bruger rigtig mange timer foran en skærm hver dag, og det er trættende for vores øjne. Et stort skærmforbrug kan resultere i spændinger og hovedpine, som især sker pga. af skærmens blå lys. Med blue ligth briller kan du holde ca. 90% af det blå lys ude, og du udsætter dermed dine øjne for mindre stress, hvilket også giver en bedre søvn.

Test : De bedste blue light briller

Round Blue light brille fra BlueGlass


Styrke: Ingen

Prøveperiode: prøv gratis i 30 dage

Udstyr: incl. etui og en stofpose

Blokering: 92% af blåt lys

Reklamelink


Hvad er blue light briller?

Med en blue light brille, så hæmmer du mængden af blåt lys fra diverse skærme.

Hvorfor er det nødvendigt?

Det er det fordi flere studier tyder på at for meget blåt lys hæmmer kvaliteten af din søvn.
Helt præcist så er det hormonet melatonin, som et søvnfremmende hormon, som bliver påvirket. Produktionen af hormonet øges i takt med det bliver mere og mere mørkt. I dag bliver vi påvirket af lys mange steder fra, men især blåt lys, som vi påvirkes af via skærme, har vist sig at hæmme melatonin mest.

Blue light briller med styrke og uden styrke

Det er muligt at få briller til alles behov. Bruger du ikke briller normalt, så skal du selvsagt vælge en model skærmbrille uden styrke. Benytter du kontaktlinser, så kan du også vælge blue light briller uden styrke.

Bruger du normalt biller, så anbefaler vi at du finder et par blue light briller med en styrke, som matcher det du bruger normalt.