Disney sjov

Disney sjov er et klassisk tegneserie program, som sendes hver fredag på dr kl 19.00. Programmet er sammensat af flere forskellige dele. Normalt er der et til to længere film afsnit, og så to af de ældre kortfilm, og har en samlet varighed på en time.

Hvornår startede Disney Sjov

Programmet var en dansk udgave af “The Disney Afternoon”. I dag sendes programmet udelukkende på flow-tv og er et af de ældste formater der stadigvæk eksisterer.

Det handler ikke længere så meget om hvad der bliver sendt, men mere om ritualiet, forældre og børn sammen hygger sig med lidt sødt. Mange forældre har selv oplevet Disney Sjov sammen med deres forældre da de var børn, og det er med til at holde ritualiet kørende, da det er forbundet med meget nostalgi.

Hvor længe kan DR blive ved med at sende Disney Sjov?

De traditionelle tv formater er under pres, og man kan derfor godt spørge om , hvor længe mon Disney Sjov vil blive ved med at blive sendt. Til det må man bare sige, at det nok varer ved en del år endnu. I gennemsnit er der mere end 300.000 seere til Disney Sjov hver fredag. DR har for vane at forhandle rettigheder hvert år med Disney, og sådan har det vist været altid.

Eneste udfordring kan være at Disney jo har lanceret deres egen streamingtjenste Disney Plus, og at de på et tidspunkt ønkser at folk skal se deres underholding fredag aften hos dem. Vi må se hvad fremtiden bringer, men vi kan konkludere at Diseny Sjov stadigvæk er et hit hos de danske børnefamilier fredag aften.