Wifi forstærker – Boost dit internet

At booste dit wifi-signal behøver ikke at være kompliceret eller dyrt! Ved at bruge en wifi-repeater kan du få bedre dækning i hele dit hjem eller på dit kontor uden at sprænge banken. Og når du har sat det op i henhold til vores guide, er det eneste, du skal gøre, at læne dig tilbage og nyde at surfe på nettet fra hvor som helst i dit hjem.

Hvad er en wifi-repeater?

En wifi repeater, også kendt som en extender eller forstærker, er en enhed, der forstærker signalet fra din router og sender det ud i hele dit hjem eller kontor, så du kan have wifi flere steder. Det er relativt enkelt at opsætte en wifi forstærker, og tager kun få minutter.

Hvorfor bruge en WiFi extender?

Det sker for os alle – vi flytter ind i et nyt hjem og indser, at vores wifi ikke når så langt, som vi gerne vil.

Måske er det fordi vores hus er rigtig stort, eller muligvis er routeren placeret på en dårlig placering. Uanset hvad årsagen er, er der måder at udvide din wifi-rækkevidde på, uden at du skal bruge en masse penge på en ny router. Den måde at gøre dette på, er ved at bruge en wifi repeater.

Hvordan tilslutter jeg en WiFi forstærker?

Først skal du finde en god placering til din repeater. Den skal ligge ca. halvvejs mellem din router og kanten af dit wifi-signals rækkevidde. Når du har fundet et sted, skal du sætte repeateren i stikket og vente på, at den tændes. Åbn derefter din computers eller mobilenheds trådløse manager, og søg efter et nyt netværk.

SSID’et (netværksnavnet) vil typisk være det samme som dit nuværende netværk med “-ext” tilføjet til sidst. Hvis dit netværks navn f.eks. er “MortenHome”, vil extenderens navn være “MortenHome-ext”.

Når du har fundet det nye netværk, skal du oprette forbindelse til det og indtaste adgangskoden til dit hovednetværk, når du bliver bedt om det.

Klassiske spørgsmål omkring WiFi booster

Før vi afslutter, vil vi besvare nogle almindelige spørgsmål, som folk har om opsætning og brug af wifi-repeatere.

Q: Kan jeg bruge en hvilken som helst router som en repeater?

A: Nej- kun routere, der er specielt designet til at fungere som extendere, kan bruges som sådan.

Q: Kan jeg tilslutte mere end én repeater til min router?

A: Ja! Faktisk kan du ved at tilslutte flere repeaters hjælpe med at udvide din wifi-rækkke yderligere, hvis det er nødvendigt. Du skal blot huske på, at hver ekstra repeater vil reducere din samlede hastighed med ca. halvdelen på grund af den måde, de fungerer på.

Q: Hvor tæt skal min repeater være på min router?

A: Ideelt set skal din repeater være inden for rækkevidde af din router, men ikke for tæt på – prøv at placere den ca. halvvejs mellem dem, hvis det er muligt.

Q: Vil brugen af en repeater sænke min forbindelseshastighed?

A: Som vi nævnte tidligere, vil hver ekstra repeater halvere din hastighed på grund af den måde, de fungerer på. Men selv med to repeaters bør du stadig have nok båndbredde til de fleste dagligdags aktiviteter som f.eks. at surfe på sociale medier eller tjekke e-mail.