Den danske filmbranche og Netflix enige om en rettighedsaftale

Den danske filmbranche og Netflix er endelig blevet enige om en rettighedsaftale, der markerer en afslutning på en langvarig konflikt mellem parterne. Aftalen blev indgået efter flere måneders intense forhandlinger mellem danske filmfolks fagforening og Netflix.

Den længerevarende konflikt mellem filmfolk og fagforeninger på den ene side og streamingtjenesterne på den anden side havde flere konsekvenser for den danske film- og tv-industri. Én af konsekvenserne var, at flere streamingtjenester, herunder Netflix, Viaplay og TV 2 Play, satte en midlertidig stopper for udviklingen af nye dramaproduktioner i Danmark.

Denne beslutning var et forsøg på at presse filmfolkene og fagforeningerne til at acceptere vilkårene og betalingen for deres arbejde på streamingtjenesterne. Men det førte også til en afmatning i udviklingen af nye danske dramaer, hvilket skabte bekymring i den danske filmbranche.

De danske filmfolk og fagforeninger ønskede bedre vilkår og betaling for deres arbejde på streamingtjenesterne, da de mente, at deres arbejde og talent ikke blev tilstrækkeligt værdsat og kompenseret. Streamingtjenesterne på deres side ønskede at holde omkostningerne nede og opnå bedre rettigheder til de færdige produktioner.

Men med den nye rettighedsaftale mellem den danske filmbranche og Netflix ser det ud til, at begge parter har fundet en fælles løsning, der tilgodeser deres interesser. Det er en god nyhed for den danske film- og tv-industri, da det forventes at skabe nye muligheder og samarbejder på tværs af landegrænser og streamingtjenester.

Det er muligt at læse mere om aftalen her: https://journalisten.dk/netflix-og-danske-filmfolk-lander-rettighedsaftale/

Vil du vide mere om hvilken rolle fagforeinger generlet spiler, så læsr mere her: https://billig-fagforening.dk/