Guide til køb af en brugt iPad

Brugt elektronik er billigere end nyt, og du sparer på ressourcerne her på jorden samtidig. Du skal ikke lade dig skræmme af at købe en iPad brugt, da der kan gøres mange gode købe af brugt elektronik.

Listen indeholder affiliatelinks

Hvilken iPad model skal jeg købe?

brugt ipadEr en iPad et, to eller tre år så kan det stadigvæk være et rigtig godt produkt. I praksis er der ikke den stor forskel på de enkelte modeller, og oftest vil man ikke bemærke om det er den ene eller anden model. Ældre modeller kan sagtens være hurtige.

Alle brugte iPads er blevet nulstillet, og er klar til brug, hvilket betyder at iPaden er i samme ”form” som da den blev solgt første gang.

Bruger du kun de mest almindelige funktioner, så kan en ældre model fint gå an.

Spiller du til gengæld nogle tunge spil, så skal din Ipad ikke være mere en 2 år gammel, da modeller med lidt ældre hardware ikke ville kunne klare den grafiske opgave. Uanset hvad så kan vi ikke anbefale at købe en iPad fra før 2013, da den ikke kan opdateres til IOS-11, som er et krav for en velfungerende iPad i dag.

Desuden vil vi som minimum anbefale en version med 32GB. Er det en iPad til dine børn, så betyder lidt slid måske ikke så meget, da den hurtigt kan få nogle brugsmærker. Det er først hvis der er ridser i skærmen og lignende at du skal holde dig væk.

Vores anbefaling

Vi anbefaler at købe en brugt ipad via en webshop. Ved at købe en brugt iPad gennem en butik, så får du en lang række rettigheder, som du ellers ikke ville kunne få, hvis du købte en brugt iPad af en privat person f.eks. via DBA.

Reklamelink

Hvad er mine rettigheder?

Hvis du vælger at købe iPaden i en online butik, så har du altid 14 dages returret, også selvom varen er brugt.

Det er også muligt at klage over fejl og mangler på varen, men når der er tale om en brugt vare, så skal klagen ses i forhold til hvordan varen er blevet markedsført og standen ved køb. Her er sælgers beskrivelse af varen vigtig. Står der f.eks. noget om en ridse, så kan man ikke klage over dette efter køb osv. Selv hvis en vare sælges under betegnelsen, købt som beset, så kan du altid reklamere hvis varen ikke virker.

Ligesom med andre varer så har forhandleren en pligt til at hjælpe dig 2 år efter købet, så længe der en fejl. For elektronik kræver det dog at genkøbsprisen har været over 1.050 kr.