Bedste mini projektor

Mini projektorer bliver mere og mere populære, da folk leder efter en bærbar storskærmsløsning. De er perfekte til at tage med på rejser og i sommerhuset, men hvad skal du overveje, før du køber dem?

Test: vores top 5

Vi har undersøgt hvilke mini projektorer der er på markedet, og kommer med fem bud hvad du bør overveje at købe.

– Anker Nebula Capsule 2

Anker Nebula Capsule 2 er en lille, men kraftfuld miniprojektor

Projektoren er perfekt til underholdning i hjemmet eller på farten. Den vejer lige under 700 gram, hvilket er en brøkdel af dens større modstykker, og har hurtig HDMI- og USB-forbindelse til alle enheder i dit hjem. Dens smarte USB-C-port indeholder også Power Delivery-teknologi, som garanterer mere effektiv opladning med lynets hastighed.

Anker har virkelig overgået sig selv med innovationen i Anker Nebula Capsule 2, hvilket gør denne miniprojektor til et ideelt valg til kvalitetsunderholdning.

– Optoma Projektor ML750e

En ultrakompakt projektor, der giver stor bærbarhed til professionelle rejsende

Optoma Projektor ML750e er en ultrakompakt projektor, der giver stor bærbarhed til professionelle rejsende. Med sin LED-lyskilde, 20000 timers lampe levetid og digital keystone-korrektion, så får du med Optoma ML750 en nem visningsoplevelse. Du kan også bruge den sammen med din mobile enhed til enkle PC-frie præsentationer uden brug af en dongle.

En ulempe ved Optoma Projektor ML750e er, at den medfølgende fjernbetjening ikke fungerer konsekvent. Alt i alt er denne projektor perfekt til dem, der er på farten, og som har brug for en pålidelig projektor, der er nem at have med sig, lige ved hånden.

– Viewsonic M1 Mini Plus

Imponerende indbygget lyd

Viewsonic M1 Mini Plus har meget at byde på med WVGA-opløsning (854 x 480) og DLP-teknologi. Dens LED-lys har 1,073 milliarder farver og leverer 50 lumen lysstyrke, hvilket forbedrer det visuelle billede drastisk i forhold til andre projektorer på markedet.

Du behøver heller ikke at bekymre dig om at udskifte pæren for ofte, da dens lyskildes levetid siges at holde langt over 30.000 timer. For at forsøde tilbuddet har den også indbygget Bluetooth-funktion og en ret imponerende højttaler, der kan afspille lyd utroligt højt – selvom brugerne måske bliver afskrækket af batterilevetiden på to timer.

⓸ – Samsung LSP3B The Freestyle Smart Projector

Passer til alle vinkler

Annonce i samarbejde med PriceRunner

Samsung LSP3B Freestyle Smart Projector er en innovativ enhed, der kan justere det projicerede billede, selv når den er vendt i en usædvanlig vinkel mod væggen. Den har en maksimal lysstyrke på 550 LED-lumens og har en indbygget højttaler, hvilket er for lidt, og du skal tilslutte en Bluetooth-højttaler, hvis du vil have kvalitetslyd, mens du streamer film. Til tilslutning af eksterne enheder er der et Micro-HDMI-stik (med det rigtige kabel). Derudover har den Tizen-smart-tv-platformen indbygget. Med alle dens funktioner i baghovedet er projektoren ganske god, men kan samlet set ses som lidt dyr for det, den tilbyder.

– ASUS ZenBeam S2

Utrolig kompakt

ASUS ZenBeam S2 gør smart bærbar projektion enkelt med sine kraftfulde funktioner i en håndfladestørrelse og letvægtspakke (497 g). Dens hurtige 3 sekunders autofokus og 2D Keystone-justering med hjørnekorrektion giver brugerne knivskarp klarhed med et tryk på en knap.

Der kan også tilsluttes flere enheder med USB-C til signalindgang og strømforsyning, USB-udgang, trådløs spejling og HDMI-funktion. Denne lille enhed har en robust effekt og lover op til 500 lumen lysoutput med 720p native opløsning, hvilket giver et projiceret skærmområde fra 40″ @ 1 m til 120″ @ 3 m. Og takket være det interne batteri på 6000 mAh kan brugerne også nyde godt af ECO-tilstandens 3,5 timers effektiv opladning af mobiltelefoner.

De, der vil have deres projektor med på rejser eller udendørs biografaftener, vil uden tvivl blive imponeret over, hvad dette lommekraftværk af lommeunderholdning har at byde på.

Hvad skal jeg overveje inde et køb?

Miniprojektorer findes i to hovedtyper – DLP (Digital Light Processing) eller LCD (Liquid Crystal Display).

DLP anses generelt for at have en bedre billedkvalitet og bruges ofte i hjemmebiografer, mens LCD er billigere og giver større billeder med lysere farver. Det er vigtigt at overveje, hvilken type teknologi du har brug for, før du foretager et køb.

Projektorens opløsning

Opløsning er også en vigtig faktor, når du vælger en miniprojektor. Jo højere opløsning, jo skarpere bliver billedet.

4K-opløsning giver fire gange flere detaljer end fuld HD, så det er værd at overveje, hvis du planlægger at se film eller spille spil.

Hvis du har planer om at bruge din projektor udendørs eller i områder med meget omgivende lys, bør du også tage højde for lysstyrken – ANSI-lumens angiver, hvor lysstærk en projektor er, og jo højere dette tal er, jo bedre.

Vægten på en bærbar projektor

Vægt er et andet vigtigt element, når du skal vælge en miniprojektor – tanken bag disse enheder er, at de skal være bærbare og lette at have med dig hele tiden. Kig efter modeller, der er lette, så de nemt kan passe i en rygsæk eller en bæretaske, så de er nemme at transportere.

Projektor til iPhone og mobile enheder

Endelig fungerer de fleste miniprojektorer sammen med iPhones og andre mobile enheder via en HDMI-kabelforbindelse eller en trådløs forbindelse som Airplay eller Miracast, som giver dig mulighed for at streame fra din iPhone direkte til din miniprojektor.

En portabel projektor sikre mange timers underholdning

En miniprojektor kan give timevis af underholdning, uanset hvor du er, og gøre filmaftener ekstra specielle! Når du leder efter en, skal du overveje, hvilken type projektionsteknologi du ønsker (DLP vs. LCD), tjek den tilgængelige opløsning (4K vs. Full HD), vær opmærksom på batterilevetid, vægt og lysstyrke (ANSI Lumens).

Sørg desuden for, at din enhed understøtter iPhone-forbindelser som HDMI-kabler eller trådløse forbindelser som Airplay eller Miracast, så det bliver nemt at streame fra din telefon. Med disse ting i baghovedet burde det blive nemmere at finde din ideelle miniprojektor!