Podcasts

Har du nogensinde hørt om podcasts? Hvis ikke, går du glip af en fantastisk måde at holde dig informeret og underholdt på. Podcasts er en populær form for lydindhold, der kan nydes af alle, hvor som helst og hvor som helst. Uanset om du er på udkig efter nyheder og information eller bare vil have det sjovt ved at lytte til historier, har podcasts det hele.

Hvad er en podcast?

En podcast er et lydprogram, der kan downloades eller streames online. Det indeholder ofte en serie af episoder eller et enkelt afsnit om et bestemt emne. Indholdet i podcasten kan omfatte samtaler mellem værter, interviews med gæster, kommentarer til aktuelle begivenheder og diskussioner om forskellige emner. Podcasts oprettes af hvem som helst – radiostationer, virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner – og kan lyttes til når som helst.

Hvordan lytter jeg til en podcast?

Det er nemt at lytte til podcasts! Den enkleste måde er at afspille dem på din smartphone ved hjælp af en app som Apple Podcasts (for iPhone-brugere) eller Android-appen (for Android-brugere). Du kan også afspille podcasts på din computer; det eneste, du skal bruge, er software som iTunes, Windows Media Player eller RealPlayer. Eller hvis du foretrækker at bruge din bilradio til underholdning, kan du nemt streame din yndlingspodcast via Bluetooth fra din telefon eller via et aux-kabel fra din bærbare computer/PC, hvis den har en ledig port.

Hvad er nogle populære podcasts?

Der findes tusindvis af forskellige podcasts online, som dækker stort set alle tænkelige emner – lige fra sande kriminalhistorier og sportsanalyser til madlavningsprogrammer og interviews med berømtheder.

Hvor kan jeg finde podcasts?

Der findes mange steder hvor du kan finde podcasts vi har kigget på de mest populære.

  • Podimo: en betalt løsning hvor du får adgang til et kæmpe katalog af podcasts.
  • DR podcast: en lang række af DR’s programmer kan høres som podcast.
  • Ekstra bladet podcast: EB laver en række podcasts, nogle er gratis og andre kræver EB abonnement.
  • BT podcast: Bt laver også en række podcasts.

Med så mange muligheder er det nemt at finde noget, der interesserer dig!

Derfor skal du komme i gang med podcasts

Podcasts er en glimrende måde at holde sig informeret og underholdt på, mens man er på farten. De tilbyder fantastisk indhold fra eksperter inden for alle tænkelige områder – fra sande kriminalhistorier og sportsanalyser til madlavningsprogrammer og interviews med berømtheder – og de er derfor perfekte, uanset hvilket humør du er i!

Desuden er de nemme at få adgang til enten via mobilapps som Apple Podcasts og Android-appen eller via streamingtjenester som Spotify eller Google Play Music. Så hvorfor ikke give dem en chance i dag? Hvem ved – måske bliver du selv en podcast-junkie på ingen tid!