I Danmark har der været en større kampagne mod rygere, og det er i dag færre som accepterer rygning og i særdeleshed rygning indendørs.

Alligevel er der stadigvæk en del som ryger indendørs, og det kan da også være irriterende at skulle gå ud for at ryge, når man sidder foran tv’et midt i en god film eller serie.

Passiv rygning – det skal du være opmærksom på

Det er vigtigt at pointere at rygning indendørs kan gøre skade hos andre der sidder i samme rum som dig, f.eks. dine børn, og passiv rygning er i dag et anerkendt problem, som mange prøver at undgå for at skåne deres nærmeste og gæster i hjemmet. Cigaretrøg indeholder stoffer som bliver overført til luften indenfor, og bliver indåndet af andre, og det kan føre til astma og andre luftvejsinfektioner hos børn, mens det hos voksne øger risikoen for en lang række lunge og hjertesygdomme.

Sidder du alene foran dit fjernsyn og ryger, så er det ikke helt ufarligt. Det har faktisk vist sig at mange brande er startet ved, at man sidder og hygger sig med en cigaret i sofaen mens man er træt, og så efterfølgende falder man i søvn med cigaretten tændt, og så rammer den sofaen, dit tøj eller noget helt tredie og ligger og ulmer og starter røg.

Måske lyder dette ganske ufarlig, men røgen er din værste fjende, da den kan være med til at du ikke vågner igen foreløbig, og når der er flammer i huset så ligger du stadig væk og sover.

Et bedre alternativ

Hvis man har svært ved at stoppe med cigaretterne, så kan man overvej at skifte til en ecigaret, den har allerede hjulpet flere hundredetusinde danskere, og udmærker sig ved at den ikke udskiller ligeså mange giftige stoffer.

Folk beretter om at den sagtens kan erstatte en almindelig cigaret, da ecigaretten simulerer de samme processer som sker i forbindelse med rygning. I forbindelse med passiv damp bliver der ikke udskilt målbar stoffer, og alt tyder derfor at du kan benytte den med god samvittighed overfor din familie og gæster. Man kan bl.a. læse mere om ecigarettens gode egenskaber her.

Uanset hvad er det altid en god ide at overveje hvorvidt det kan betale sig at ryge