TV ophæng – De bedste vægbeslag til TV

Inden du kan hænge dit tv op på væggen, så skal du have fat i vægbeslag til tv’et. Det kan være svært at vide hvad man skal være opmærksom på i den forbindelse, og vi har derfor lavet en guide til valg af TV ophæng og vægbeslag.

Konkrete ting du skal have styr på inden du køber et vægbeslag til dit TV

  1. Hvor stort er dit TV: Hvis du kender størrelsen på dit TV, så er det lettere at finde et TV ophæng der passer til dit fjernsyn.
  2. Hvor meget vejer dit TV: Generelt har vægbeslagene forskellig max. kapacitet. Heldigvis er bliver fjernsyn lettere og letter, så hvis du har et held nyt TV og et beslag der matcher dets tommer, så skulle det ikke være noget problem.
  3. Afstand ind til væggen: I da findes der nogle vægbeslag som er helt tynde (ultra slim). På den måde kommer dit TV næsten helt inde til væggen, hvilket giver en lækker finish.Vil du helt tæt på væggen så findes der wire ophæng, som faktisk kan komme endnu tættere på væggen.
  4. Fast eller fleksibelt: Skal dit fjernsyn bare sidde det samme sted helt inde op af væggen, eller skal det være fleksibelt og komme rundt i mange forskellige postioner alt efter hvor du er i rummet.
  5. Ønsker du et vægbeslag med motor: Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så kan du vælge et vægbeslag med motor. Det betyder at du kan sidde i din sofa og justere beslaget med en fjernbetjening, på den måde kan du tilpasse dit TV uden at du skal rejse dig.
  6. Korrekte VESA-mål: Når man skal være sikker på at et vægbeslag passer til ens TV skal man tjekke VESA-målene. De siger noget om afstanden mellem monteringshulleren bag på TV’et samt hvilke skruer der bruges.

Korrekt montering af dit vægbeslag

Når du har fundet frem til det rette TV ophæng, så skal også sikre dig at dit TV bliver korrekt monteret. Vi kigger her på de enkelte trin du skal igennem for at have lavet en optimal montering.

Hvor højt skal et tv hænge

Der finde sikke nogen ideal højde for hvor højt et fjernsyn skal hænge, da det afhænger af hvor man sidder når man skal se TV. Mange foretrækker at TV’ets midte er i den øjenhøjde som man sidder og kigger i.

Hvilken type væg skal beslaget sidde på?

Det er vigtigt at bruge korrekt raw pluks efter væggens forhold