gra

Sådan får du gratis tv kanaler

Der er muligheder for flere gratis tv kanaler; også gratis digitale tv kanaler. Licensen skal jo betales, og når den er betalt, er der mulighed for en række spændende gratis kanaler, der alle er digitale. Da markedet hele tiden udvikler sig, er det svært at sætte et helt præcist tal på det antal gratis tv kanaler, der er.

Digitale og analoge kanaler

Har du parabol, vil du ofte opleve, at der er nye tv kanaler klar efter en opdatering. Det er på alle sprog, du kan få fat i flere gratis tv kanaler. Udviklingen foregår hele tiden.

Mens du sidder og læse dette, kan der være en ny kanal på vej. Det er dog ikke helt så tit, at der kommer en eller flere gratis kanaler, der er digitale. Der går som regel lidt tid i mellem disse.

Markedet er spændende at følge; specielt også efter der er kommet mange gratis radio kanaler, der gør det muligt at høre masser af godt musik via dit tv. De mange forskellige radiokanaler har ofte et tema så som “strictly 90′es”.

Det kan være en god pendant til de mange gratis tv kanaler, hvis du skal rydde op, gøre rent eller andet; og derfor ikke har brug for at falde i staver foran tv’et.

Fremtiden for gratis tv kanaler

Der vil altid være plads til gratis tv kanaler. Også dem der er digitale. Dog vil der også blive flere og flere betalingskanaler; nogle meget målrettede, andre med et bredere perspektiv.

Et eksempel er TV2, der fra 2012 bliver betalingskanal. Ønsker du udelukkende kun at se gratis tv kanaler, der er digitale, vil sandsynligheden for godt kvalitets-tv blive mindre.

Kvalitet koster som regel, og der er stor konkurrence på markedet, hvor finanskriserne også har sat sine spor. Det kan selvfølgelig stadig lade sig gøre at se gratis tv kanaler; også de digitale. Bare ikke med samme standard, som du måske har kunnet tidligere.

Andre vigtige parametre

En anden ting, der er meget vigtigt, er overgangen fra MPEG 2 til MPEG 4. Kan du i dag se kanaler som DR1, DR2 og TV2, men ikke kanaler som DR Ramasjang (børnenes favorit)  og DR HD, skal du have skiftet dit tv ud. Det gælder også for mange af de gratis tv kanaler; specielt hvis du ønsker at se dem digitalt fremover.

Vær forberedt på fremtiden og følg med i udviklingen. Uanset om du gerne vil se gratis tv kanaler eller betale for at se de programmer der er, sker der hele tiden noget.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *