DVB-C er en forkortelse for Digital Video Broadcasting – Cable. Og som navnet antyder, så drejer DVB-C sig om et digitalt tv signal sendt via kabel tv.

For at modtage et DVB-C signal, skal du have en DVB-C modtager. I nyere tv er DVB-C tuneren indbygget, men ellers kan du også anskaffe en såkaldt DVB-C boks, der kan omforme signalet, så du kan se det på dit tv.

I mange digitale modtagerbokse er der også indbygget harddisk, så du kan optage tv programmet – altså en form for DVB-C optager.

Ønsker du at se tv i HD kvalitet, skal du have en tv tuner, der har MPEG-4. Mange af de tv, der har indbygget DVB-C, kan kun modtage den ældre standard MPEG-2.

DVB-C modtager vi anbefaler

dvb-c modtager boksDenne modtager fra mirage har det hele. Den kan modtage HD, streame tv signalet videre via app og meget mere. Prisen ligger på det dobbelte af hvad en modtager der kun kan virker ved MPEG-2, men man får meget mere end det dobbelt i værdi.

Hvis du vil modtage kabel tv, er der flere muligheder på markedet. Den største af dem alle er dog YouSee, der tilbyder en lang række forskellige tv pakker. Her kan du også bestille en DVB-C modtagerboks, hvis dit tv ikke har en indbygget DVB-C tuner.